Q&A

Hva spraylakkerer vi?
Svar: Vi spraylakkerer først og fremst kjøkkenfronter, innerdører og ytterdører. Men send oss gjerne forespørsel på møbler så kan vi se om vi har kapasitet til å ta oppdraget.
Får man fine resultater å spraylakkere på heltre?
Svar: De beste materiale og overflater som er best å spraylakkere på, og som gir de best resultat er MDF, laminat og finer. Materiale heltre gir også gode resultater, men heltre er et levende materiale og hvis man har dører og fronter med profil/ speil har de tendens til sprekker langs speilet. Dette skylles ikke på spraylakkeringen, men selve materialet.
Noen trestrukturer har dypere strukturer enn andre, for eksempel eik. Lakket når ikke langt nok inn slik at spesielt lyse farger vil synes ekstra god for dype strikturer/ porer er med på å skape skygger i tillegg (spesielt på lyse overflater), og dette fører til at det ser ut som om det ikke får nok lag med spraylakkering, men dette skylles på materiale igjen og ikke på lakkering.
Er det noe overflater/materialer som ikke er egnet for å spraylakkere på?
Svar: Frontene er av sponplate belagt med melamin kan vi ikke gi noe garanti på jobben siden overflaten ikke er egnet seg for spraylakkering. På grunn av at vi må mattslipes (dette gjør vi for at lakken skal sitte bedre på materialet) frontene før spraylakkerin,. Melamin er et tynt plastfolie og det er lett å risikere å slipe gjennom dette laget.
Spraylakkere dere ståloverflater?
Svar: Vanligvis gjør vi ikke det. For lakken vi benytter ikke egner seg på slike overflater. Hvis det er snakk om en større bestillinger med slike overflater kan vi bestille inn lakk som egner seg til slike overflater, men dette vil komme på en helt annen pris. Ta gjerne kontakt med oss for å høre mer.
Kommer dere på befaring?
Svar: Vi har faste priser på per del/ front på spraylakkering av kjøkkenfronter. Innerdører trenger vi bare ha bilder og mål for å kunne sette et pristilbud. Befaring er derfor ikke nødvendig. For å regne ut totalprisen trenger man bare antall fronter / deler og vite størrelsen.
Kommer dere å spraylakkerer på stedet?
Svar: Nei, Vi spraylakkere ikke på stedet. På grunn av at vi har industrispraylakkmaskiner som ikke er bærbare. Så alle jobbene vi tar, må kunne demonteres for at vi kan få gjennomført arbeidet. Derfor kan vi ikke tilby spraylakkering på stedet.
Hva gjør vi om noen deler som ikke kan demonteres for spraylakkering?
Svar: Ved demontering av fronter på et kjøkken kan det være noen deler som ikke kan demonteres, slik som dekksider. Disse må derfor males for hånd, noe som vi ikke tilbyr. Trenger du malign til det kan de bestille ekstra maling/lakk og grunning fra oss. Malingen vi bruker er en industrimaling og lukter sterkt, derfor kan du bestille en vannbasert eller oljebasert maling fra en malingsforhandler med samme fargekode og glansgrad.
Spraylakkerer dere kommoder, stoler og bord?
Svar: Vi fokuserer mest på å spraylakkerer dører og fronter, men send oss bilder og mål av møbelet, så skal vi se om vi har kapasitet til å ta oppdraget. Det er ingen prisliste tilgjengelig på vår nettsiden på grunn av at det er en tjeneste vi gjør utenom vanlig.
Hva er NCS- fargesystem?
Svar: NCS står for Natural Color System, er det eneste fargesystemet som beskriver farger visuelt nøyaktig slik som vi ser dem. NCS er Europas ledende fargesystem og er Norsk standard. Et eksempel på en NCS-kode er S 1050-Y90R, eller 0500-N. Trenger du hjelp til å finne riktig kode anbefaler vi deg å ta en tur innom en malingsforhandler, nettsiden til Jotun, eller en tur innom oss her på showroomet, Sofies gate 11, Oslo.
Kan vi levere frontene og dørene på showroomet?
Svar: Dessverre har vi ikke mulighet til å ta imot frontene og dørene her på showrommet, på grunn av mangel av lagringsplass.
Kan vi be dere å levere ordren til showrommet etter at de er klare til uthenting?
Svar: Dessverre har vi ikke mulighet til å levere ut frontene og dørene her på showrommet etter at de er klare, dette er på grunn av mangel av lagringsplass.
Lukter malingen/ lakket dere bruker?
Svar: Vi bruker bare profesjonelle lakk fra Akzo Nobel. Dette er et industrilakk og vil gi fra seg mer lukt enn vanlig. Hvis det skulle la seg være at frontene dine gi fra seg lukt etter at de mottok ordren. Må de ta fontene og åpne pakkene (frontene blir pakket inn etter å ha blitt behandlet hos oss) slik at de får lufte i noen dager før det monteres på plass.
Kan vi motta de ekstra malingene når vi leverer inn ordren slik at vi får malt før vi får ordren tilbake?
Svar: Nei, dessverre har vi ingen mulighet til å utgi eksta malingen før etter at ordren er klar til uthenting.
Kan vi komme å plukke opp ordren selv på verkstedet?
Svar: Nei, vårt verksted ligger litt utenfor Hedmark på et privat område. Og vi ønsker ikke å forstyrre naboene våre mer enn det vi allerede gjør. Tusen takk for forståelsen:)
Må fontene pakkes inn før levering?
Svar: Dette er helt opp til kunden selv. Frontene du leverer inn trenger ikke å pakkes inn, med mindre det er glass. Grunnen er at vi likevel må mattslipe alt før lakkering, men viktig at dere vasker alt rent og demonter alle håndtak, beslag og hengsler før det sendes inn til oss, ellers kommer vi til å ta en tilleggskostnad for dette.

Alle fontene blir selvfølgelig pakket godt inn når de er ferdig spraylakkert fra oss.