Q&A

Hva spraylakkerer vi?

Svar: Vi spraylakkerer først og fremst kjøkkenfronter, innerdører og ytterdører. Men send oss gjerne forespørsel på e-post med bilder og mål av møbelet så kan vi se om vi har kapasitet til å ta oppdraget. Vi har ingen prisliste tilgjengelig på vår nettsiden på grunn av at det er en tjeneste vi gjør utenom vanlig.

Får man fine resultater å spraylakkere på heltre?

Svar: De beste materialene og overflatene å spraylakkere på, og som gir de best resultat er MDF, laminat og finer. Materialet heltre gir også gode resultater, men heltre er et levende materiale og hvis man har dører og fronter med profil/ speil har de tendens til sprekker langs speilet. Dette skylles ikke på lakkeringen, men selve materialet.
Noen treslag har dypere strukturer enn andre, for eksempel eik. I de dypeste porene vil ikke lakken nå helt inn, dette vil bli spesielt synlig ved lakkering med lyse farger, porene kan derfor oppleves som svarte prikker på den lyse overflaten og se ut som at de ikke fått nok lag med lakk, men dette skylles på materiale igjen og ikke på lakkering.

Er det noe overflater/materialer som ikke er egnet for å spraylakkere på?

Svar: Fronter av sponplate belagt med melamin kan vi ikke gi noe garanti på jobben siden overflaten ikke er egnet for spraylakkering. På grunn av at vi må mattslipe (dette gjør vi for at lakken skal sitte bedre på materialet) frontene før spraylakkering. Melamin er et tynt belegg som medfører en risiko å slipe gjennom dette laget.

Spraylakkere dere ståloverflater?

Svar: Vanligvis gjør vi ikke det. Lakken vi benytter egner seg ikke på slike overflater. Hvis det er snakk om en større kvantum med slike overflater kan vi bestille inn lakk spesielt egnet for dette, det vil da være en vurdering om pris. Ta gjerne kontakt med oss for å høre mer.

Kommer dere på befaring?

Svar: Da dette fungerer som en selvbetjent tjeneste, så har vi har faste priser per del/ front for spraylakkering av kjøkkenfronter. Innerdører trenger vi bare ha bilder og mål for å kunne sette et pristilbud. Befaring er derfor ikke nødvendig. For å regne ut totalprisen trenger man bare antall elementer og størrelsen.

Kommer dere å spraylakkerer på stedet?
Svar: Nei, Vi spraylakkere ikke på stedet. På grunn av at vi har industrispraylakkmaskiner som ikke er bærbare. Så alle jobbene vi tar, må kunne demonteres for at vi kan få gjennomført arbeidet. Derfor kan vi ikke tilby spraylakkering på stedet.
Hva gjør vi om noen deler som ikke kan demonteres for spraylakkering?

Svar: Ved demontering av fronter på et kjøkken kan det være noen deler som ikke kan demonteres, slik som dekksider. Disse må derfor males for hånd, noe som vi ikke tilbyr. Trenger du ekstra lakk og grunning kan det bestilles fra oss. Lakken vi bruker er en spritbasert industrilakk som lukter sterkt, derfor kan du bestille en vannbasert eller oljebasert maling fra en malingsforhandler med samme fargekode og glansgrad.

Kan dere matche farge på eksisterende fronter/elementer?

Svar: Er det slik at du skal supplere med andre kjøkkenfronter du har hjemme, vil vi minne deg på at selv om du finner den samme fargen som resten av kjøkkenet så er det en risiko for fargeforskjell. Minner om at det er vanlig at farge og glansgrad falmer etter tid på grunn av sollys og luftfuktighet.  I tillegg til dette benytter vi industrilakk som er et annet produkt enn maling eller eventuelt andre produkter som benyttes av eksterne leverandører og produsenter. Dette kan også bidra til ulikt resultat.

Derfor anbefaler vi at man sender inn hele kjøkkenet til lakkering og ikke bare delvis.

Hva er NCS- fargesystem?

Svar: NCS står for Natural Color System, og er det eneste fargesystemet som beskriver farger visuelt nøyaktig slik som vi ser dem. NCS er Europas ledende fargesystem og er Norsk standard. Et eksempel på en NCS-kode er S 1050-Y90R, eller 0500-N. Trenger du hjelp til å finne riktig kode anbefaler vi deg å ta en tur innom en malingsforhandler, nettsiden til Jotun, eller en tur innom oss her på showroomet, Kirkegata 20 i Oslo.

Kan vi levere frontene og dørene på showroomet?
Svar: Dessverre har vi ikke mulighet til å ta imot frontene og dørene her på showrommet, på grunn av mangel av lagringsplass.
Kan vi be dere å levere ordren til showrommet etter at de er klare til uthenting?
Svar: Dessverre har vi ikke mulighet til å levere ut frontene og dørene her på showrommet etter at de er klare, dette er på grunn av mangel av lagringsplass.
Lukter malingen/ lakket dere bruker?

Svar: Vi bruker bare profesjonell lakk fra Akzo Nobel. Dette er en spritbasert industrilakk og vil gi fra seg mer lukt enn vanlig. Hvis frontene dine gir fra seg lukt etter mottakelse, må du ta fontene ut av emballasjen for å luftes og lukten vil etterhvert forsvinne (frontene blir pakket inn etter å ha blitt behandlet hos oss).

Kan vi motta den ekstra malingen når vi leverer inn ordren slik at vi får malt før vi får ordren tilbake?

Svar: Nei, dessverre har vi ingen mulighet til å gi ut ekstra maling før etter at ordren er klar til uthenting. Vi blander lakk etter hvert enkelt ordre.

Kan vi komme å plukke opp ordren selv på verkstedet?
Svar: Nei, vårt verksted ligger litt utenfor Hedmark på et privat område. Og vi ønsker ikke å forstyrre naboene våre mer enn det vi allerede gjør. Tusen takk for forståelsen:)
Må fontene pakkes inn før levering?
Svar: Dette er helt opp til kunden selv. Frontene du leverer inn trenger ikke å pakkes inn, med mindre det er glass. Grunnen er at vi likevel må mattslipe alt før lakkering, men viktig at dere vasker alt rent og demonter alle håndtak, beslag og hengsler før det sendes inn til oss, ellers kommer vi til å ta en tilleggskostnad for dette.

Alle fontene blir selvfølgelig pakket godt inn når de er ferdig spraylakkert fra oss.

Hvordan vasker man frontene/dørene?

Før man leverer inn til spraylakkering skal alle fronter og dører vaskes over og være fri fra søl og fettmerker. Bruk et fettløsende rengjøringsmiddel som feks. salmiakk. 

Etter lakkering krever frontene ingen vedlikehold, men dersom frontene blir utsatt for søl, damp eller rennende vann er det viktig at dette tørkes vekk umiddelbart for å unngå at det trekker inn i materialet og sveller eller lager varige flekker.

For å vaske bort fettflekker kan du bruke enten JIF universalspray eller Zalo. Vask over én front om gangen, deretter tørk den helt tørr med tørkepapir. Dersom alle frontene vaskes over samtidig risikeres det at vannet trekker inn i fronten og lager små vannflekker etter klut før man rekker å tørke det tørt.

På fronter med matt eller silkematt glansgrad må det vises forsiktighet i forhold til vasking. Hvis det gnis for mye på et avgrenset område vil det gi en poleringseffekt som resulterer i mer glans i overflaten og mattheten forsvinner, noe som ikke reversibelt. Dette kan føre til ujevne overflater over tid.