Nyttig informasjon før bestilling

Det er ikke alle overflater og materialer som er egnet for spraylakkering. Derfor er det viktig at du som kunden vet hvilken materialer du har på det du ønsker å spraylakkere, eller send oss noen bilder slik at vi kan se om vi får tatt en vurdering på dem. Under har vi satt sammen en liten liste over overflate du må være ekstra oppmerksom på.

Heltre og finér

-Porer- lettsparkle

Har du dører og fronter i heltre eller finér er det noen ting du må være klar over før du sender inn til spraylakkering. Noen treslag slik som eik har mye dypere porer enn andre. Derfor har ikke lakk like bra dekkevne på eik, og spesielt om man velger en lys farge vil disse porene synes ekstra godt på grunn av skyggene er med på å synliggjøre det enda mer. Velger man lys farge, kan vi alltid løse problemet med å sparkle lett over porene. Denne behandlingen vil kun blitt utført på forsiden og kantene, og dermed ikke på baksiden. Lettsparkling av porer vil ikke jevne ut trestrukturen, men tette de dypeste porene i treverket. Dette er nødvendig om man ønsker et bra slutt resultat med spraylakkering av eik i lyse farger.

Om du velger mørk farge vil dette ikke synes like godt, og derfor kan man droppe denne behandlingen.

-Med speil/profil

Du har sikker sett at på lakkerte heltre dører med speil, pleier å være sprekker langs speilet. Dette kan også forekomme etter å ha spraylakkert hos oss. Dette kommer av at heltre er et levende materiale og derfor vil materiale ekspandere og trekke seg sammen etter temperatur. Dette skyldes derfor ikke på lakkeringen, men selve materiale.

-Tydelige kvister

Slik som heltre furu med synlige kvister. Anbefaler vi for å få et pent og jevnt resultat ved spraylakkering, krever dette ekstra grunning, sparkling, sliping i tillegg. Grunnen er at som oftest rundt kvistene så oppstår det ujevnheter og derfor krever dette ekstra behandling for å få et pent resultat.

Melamin og spon

Fronter av sponplate belagt med melamin kan vi ikke gi noe garanti på jobben siden overflaten ikke er egnet for spraylakkering. Etter våre erfaringer har vi lagt spesielt merke til at IKEA har en del kjøkkenfronter i dette materialet.
Grunnen er når vi mattsliper (et nødvendig steg for at lakken skal sitte bedre på overflaten) frontene før lakkering. Melamin er en type tynt papp-belegg og det er lett å risikere å slipe gjennom dette laget. Derfor kan vi ikke gi noe garanti på jobben.

Håndmalt

Har du dører som tidligere har blitt malt/lakkert på for hånd, anbefaler vi at det slipes ned helt. Grunnen er at det kan oppstå en kjemisk reaksjon mellom den gamle malingen med vår lakk og dette vil ikke vår garanti dekke. Vi anbefaler at vi tar hånd om nedslipingen profesjonelt, enn at kunden selv gjør det.

Ubehandlet materiale

Har du deler som er av ubehandlet materiale som du ønsker å få spraylakkert hos oss vil disse trenge ekstra grunnarbeid i forkant av lakkering.

Er du usikker på om frontene dine er i behov av ekstra grunnarbeid og hvor mye dette vil koste. Ta kontakt med oss på forkant av registrering ved å sende oss et bilde på e-post.

Stålmateriale

Vi spraylakkerer ikke stålmateriale, grunnen til det er fordi lakken vi bruker ikke er egnet til slike overflater.